pondělí 23. října 2006

Zeleninová polévka třikrát jinak

Zeleninová polévka
Tentokrát přichází něco pro fanoušky vegetariánské kuchyně. Zeleninová polévka třikrát jinak. Níže uvedený recept je na množství pro regiment. Obměny jsou triviální. Vynechte, co vám nechutná.

Suroviny: (hodně porcí)

1 velká cibule olej / máslo 3 brambory 1/4 hlávky bílého zelí 3 mrkve konzerva fazolových lusků konzerva sekaných rajčat mouka mléko tavený sýr nebo sýr sůl, pepř, sojová omáčka, curry

Na oleji/másle zpěníme cibulku. Pokud chcete variantu č. 1 (hustá), tak zasypte moukou, po zpražení zalijte vodou a udělejte velmi řídkou omáčku (ono to ještě zhoustne), do které přidejte na proužky nakrájené zelí, mrkev. Pokud chcete variantu č. 2 (řídká), tak přidejte na proužky nakrájené zelí a mrkev a jemně orestujte, potom přilijte vodu. K výše uvedenému (pro obě varianty) přisypeme brambory, osolíme, opepříme, a doředíme vodou na požadovanou konzistenci. Můžeme ochutit sojovkou, maggi, nebo vývarem (ani jedno být nemusí). Mně se naproti tomu ověřilo curry koření. Povaříme do změknutí. Po změknutí přidáme konzervu rajčat a konzervu fazolí a ještě chvíli vaříme. Polévku ještě dochutíme. Pokud nyní chcete variantu č. 3 (krémová), přilijte mléko. Ovšem pozor, není to nejlepší v kombinaci se sojovkou (zato to ale jde s curry). Fajnšmekři můžou v polévce nakonec ještě rozpustit tavený sýr nebo cihlu.

Pokud to uděláte podle tohoto receptu, budete mít co jíst skoro celý týden ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat