středa 4. října 2006

Těstoviny s mletým masem

Testoviny s mletým masem

Možná nebude na škodu, když se podělím o to, co si kuchtím. Třeba se časem i sám podívám zpátky, abych zjistil, jak jsem svůj jídelníček upravil. Recepty často budou jen tak od oka - jak jsem zvyklý vařit. S nějakým dávkováním si většinou hlavu nelámu.

Začneme klasikou.

Suroviny (2-3 porce):

Mleté maso (tak 200 g) 2 cibule rajčata v plechovce (400 ml) kukuřice v plechovce (400 ml, ale stačí půlka) sůl chilli hořčice cukr kečup ocet koření (třeba provencálské, nebo tymián, rozmarýn, oregano) 500 g těstovin sýr

Mleté maso osmahneme spolu s nahrubo cibulkou a osolíme. Přidáme rajčata, která rozdrtíme, a kukuřici. Povaříme, přidáme dvě polévkové lžíce hořčice a dále ochutíme (dle vlastního uvážení) cukrem, kečupem, octem a kořením.

Mezitím uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr.

Podáváme dle obrázku, třeba se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat