pátek 6. října 2006

Kuřecí maso s paprikou

Kurecí maso s paprikou
Dnešní recept bude trošku na čínský způsob, ale jen trošku. Chutná to smetanově-sojově a překvapivě trochu po houbách, i když tam žádné houby nejsou.

Suroviny (2-3 porce):

300 g kuřecího masa 2 papriky 1 velká cibule sezamový olej sojová omáčka (tmavá) 1 zakysaná smetana (200 ml) tavený sýr (zhruba 3 trojúhelníčky) mléko sůl

Na sezamovém oleji osmahneme na proužky nakrájené maso, které osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Pak přidáme na proužky nakrajenou cibuli a papriku. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme.

Mezitím dáme vařit rýži.

Když paprika změkne (ale dříve než změkně moc), přidáme zakysanou smetanu a tavený sýr. Důkladně rozmícháme. Je více než pravděpodobné, že celá ta směs moc zhoustne, takže potom doředit mlékem na rozumnou konzistenci.

Přidával jsem tam i nějakou kořenící směs, ale už si nevzpomínám, co to bylo. Nechám to na vás.

1 komentář:

  1. ked pridas nejaky vegetariansky recept, aby som ho mohla vyskusat aj ja :)

    OdpovědětVymazat